Diskografia

Tiina Helinän julkaistut äänitteet

Uusi joululaulu julkaistiin 2.12.2022. Kaunis, koskettava ja ajankohtainen kappale kantaa nimeä, Eikö jouluun kuuluisi se rakkaus. Kappaleen on säv. Ville Mäkimattila, san. Päivi Jalo ja sov. Juha Luoma/Äänistudio Helmi. Kappale on kuunneltavissa useilta musiikkisovelluksilta, kuten Spotify, iTunes ja Deezer. YouTubessa on myös video, josta kappaleen voi kuunnella. Rakkautta ja hyvää Joulua jokaiselle.

Kaunis ja herkkä bossa nova, Lainarakkautta julkaistiin 2.2.2022. Kappaleen ovat säv. Keijo Laitinen, san. Kalle Syvänen ja sov. Juha Luoma/Äänistudio Helmi. Kappale sijoittui Radio Suomi-Södertäljen helmikuun TOP 15 äänestyksessä upeasti sijalle 4.

Upea, rohkea ja mahtipontinen Tango- En enää lähde pois julkaistiin 4.6.2021. Tämä kappale vie Suomalaisuuden ikonisen muusiikkigenren aivan uudelle tasolle. Tunteella, taidolla ja loistavilla sovituksellisilla oivalluksilla.                                                                                                                              Upean kappaleen takana ovat: säv. Teemu Koivula, san. Päivi Jalo ja sov. Tommi Ilonen/Raiku Records

Tuottaja: Tiina Helinä

                        Kansigrafiikka: Mäkilaine ja musiikkivideo: Mäkilaine/Silvennoinen


Vuoden 2021 ensimmäinen musiikillinen julkaisu näki päivänvalon helmikuussa. Kauniin ja herkän balladin nimi on Kaipuu rakkauteen, jonka on säv.Marianne Markkanen-Juuso Ratilainen-Juha Luoma. Upean sanoituksen takana on Päivi Jalo ja biisin on sov.Juha Luoma. Kappaleen ovat tuottaneet yhdessä Tiina Helinä ja Juha Luoma/Äänistudio Helmi.

Lokakuussa 2020 ilmestyi Tiina Helinän ks.vuoden viimeinen single Kohtalon kääntöpiiri. Säv. Jasu Mäntylä, san.Keijo Laitinen ja sov. Lassi Porali. Kappaleessa on kuultavissa lattari-rocksoundeja eli erilaista mitä Tiina on aiemmin julkaissut.

Elokuussa tuli julkaisuun Vielä yhden kerran single, jonka on säv. Hannu Riihimäki ja san. Sana Mustonen. Sovituksesta vastasi jälleen Juha Luoma/Äänistudio Helmi. Kappale sijoittui Radio Suomi - Södertäljen Syyskuun TOP 20 äänestyksessä sijalle 7.

TIINA HELINÄ & MIKA TARKKOSEN YHTYE

-Kaipaan sinne takaisin

Oli onni ja ilo tavata päivänä eräänä Kalervo Kärki, mestarisäveltäjä Toivo Kärjen poika. Hän oli kuuntelemassa vaimonsa kanssa esiintymistäni ennen koronaepidemiaa ja sen tuomia rajoituksia. Tästä tapaamisesta syntyi hyvää.
Kesällä 2020 toteutui yksi suuri musiikillinen haaveeni eli julkaisin Toivo Kärjen säveltämän ennenjulkaisemattoman valssin, Lapsuuden maisemat. Kappaleen on sanoittanut Olavi Polvi.

Toiseksi kappaleeksi valikoitui menevä foxi,joka on myös singlen nimikappale.Palaamme yhdessä Mika Tarkkosen yhtyeen kanssa äänitteellä perinteisen rehellisen tanssimusiikin pariin tuoden jotain erilaista tähän murrosvaiheessa olevan iskelmän maailmaan. Tämä on myös kunnianosoitus perinteiselle tanssimusiikille ja unohtumattomalle mestarisäveltäjälle Toivo Kärjelle.   


Tiina Helinän uusin musiikillinen julkaisu on Jukka Karppisen säveltämä ja Maritta Niskasen sanoittama, Valheista valkoisin, jonka sovituksesta vastasi Juha Luoma/Äänistudio Helmi.

Kappale löytyy myös yleisimmistä digipalveluista, kuten Spotify ja Deezer. Youtubessa on myös kappaleen musiikkivideo katsottavissa.

Kaunis ja herkkä ajankohtainen, Kikka Laitisen säveltämä ja Timo Jokisen sanoittama kappale kertoo monien lasten ja nuorten voinnista nyky yhteiskunnassa. Kaikilla ei ole asiat välttämättä hyvin. Siihen me aikuiset voimme vaikuttaa. Lapsissa ja nuorissa on tulevaisuus.

Tiina Helinä ja Juhani Hakopuro

 -Vielä voisimme yrittää on julkaistu 20.1.20

Yllättävä duetto yli rajojen! Juhani Hakopuro on säveltäjä, suosittu muusikko Ruotsin puolelta Lilla Edetistä ja ilonani oli päästä laulamaan tämä upea duetto hänen kanssaan. Käy kuuntelemassa spotifyssa, deezerissä tai muissa digipalveluissa.

Hieno video kappaleesta löytyy myös Youtubesta ja ohessa linkki siihen.

25.8. ilmestyi Tiina Helinä - Yksinäinen single. Säv. ja san. Riku Moilanen, sov. Juha Luoma/Äänistudio Helmi. Kappale on soinut Yle Radio Suomen lähetyksissä, mm. ohjelmassa Lauluja Pohjantähden alta ja menestynyt Radio Suomi-Södertäljen TOP 15 äänestyksessä.


23.4.19  julkaistiin Tiina Helinä - Köyhä sirkus single yhteistuotantona Tiina Helinän ja J H Musicin kanssa. Tämän hienon kappaleen on sanoittanut Tiina Lauren ja säveltänyt Juhani Hakopuro, sovitus on myös Juhani Hakopuron. Kappale oli neljä viikkoa Radio Suomi - Södertäljen TOP 10:ssä ja vkolla 20 ja 21 kappale ylsi sijalle 2. ks. listalla. 

Tiina Helinä - Muistatko kun julkaistiin 5.3.2019. Säv. Veikko Samuli ja san. Timo Jokinen, Sov. Juha Luoma

Huokaus huulillani

Toukokuussa 2018 julkaistiin Tiina Helinän ensimmäinen pitkäsoittoäänite Huokaus huulillani. Levyllinen kuunneltavaa ja tanssittavaa musiikkia siis.

Tiina Helinän äänite valittiin  Toukokuun kuukauden levyäänestyksessä sijalle kolme, heti Kyösti Mäkimattilan ja Bablon jälkeen.

ONNEN BLUES

Onnen Blues (Happy Go Lucky Blues) / säv. Sonja Biskop ja Janne Hyöty, san.Jerry Lindqvist, suom.san. Katja Tanskanen, sov. Mika Tarkkonen

Kustantamo Sugar House Publishing

Tuotanto: Tiina Helinä 2017

IHANAA JOULUA

1.Ihanaa Joulua/ säv. ja san. Anne Tervo, sov. Mika Tarkkonen

2.Joulun aarre/ säv.Onni Muikku, san.Raine Lukinmaa, sov. Mika Tarkkonen

Tuotanto: Tiina Helinä 2017