Biografia

Tiina Helinä nimen takaa löytyy Kontiolahtelainen laulajatar Tiina Silvennoinen(ent.Jormanainen). Hän on Kainuun Tangolaulukisan voittaja vuodelta 2012 ja Tangomarkkinoiden semifinalisti 2013. Vuonna 2017 hän voitti Tangoseniori laulukilpailun naisten sarjan Seinäjoella Tangomarkkinoiden yhteydessä käydyssä kilpailussa. Vuoden 2017 lopulla Tiina palkittiin Kontiolahden kulttuuripalkinnolla pitkäjänteisestä työstä musiikin parissa.

Vuonna 2018 Tiina oli mukana TVOF kilpailussa ääni ratkaisee vaiheessa eli näin ollen TV:stäkin tuttu.

Keikkoja hän tekee yhtyeensä kanssa, sekä pianistin tai kosketinsoittajan kanssa duona. Myös vierailu säestäjän/orkesterin solistina onnistuu. Tanssiohjelmisto on pääasiassa perinteistä tanssimusiikkia, valssista-humppaan. Ohjelmistoa toki muokataan tilanteen mukaan ja myös toiveita huomioidaan.

Esiintymään Tiinan voi tilata monenlaisiin tilaisuuksiin, konsertteihin, tansseihin, synttäreille, häihin, hautajaisiin jne.,myös yksityistilaisuuksiin.  Kokoonpano ja hinta määräytyy tarpeen ja tilaisuuden mukaan.

Tiina tunnetaan monipuolisuudellaan musiikissa, joten hänen äänensä taipuu mm. tangoihin, iskelmään, jazz-musiikkiin ja laulelmiin.