Biografia

Tiina Helinä nimen takaa löytyy Pohjois-Karjalainen laulajatar Tiina Rantala(Os. Silvennoinen). Hän on Kainuun Tangolaulukilpailun voittaja vuodelta 2012 ja Tangomarkkinoiden semifinalisti 2013. Vuonna 2017 hän voitti Tangoseniori laulukilpailun naisten sarjan Seinäjoella Tangomarkkinoiden yhteydessä käydyssä kilpailussa.


Vuoden 2017 lopulla Tiina palkittiin Kontiolahden kunnan kulttuuripalkinnolla pitkäjänteisestä työstä musiikin parissa. Hän on myös näytellyt useina vuosina suositussa Kinahmon kesäteatterissa musiikillisissa näytelmissä.


Vuonna 2018 Tiina oli mukana TVOF kilpailussa ääni ratkaisee vaiheessa. 2021 käydyssä Laila ja Olavi laulukilpailussa hän sijoittui naisten yleisessä sarjassa kolmanneksi ja voitti kyseisen sarjan yleisöäänestyksen.


Tiina Helinä tekee solo-, duo- tai trio-keikkoja haitaristin, kitaristin tai kosketinsoittajan kanssa. Myös kokonainen orkesteri triosta-kvartettiin kootaan ammattimuusikoista tarpeen mukaan, sekä vierailu säestäjän/orkesterin solistina onnistuu. Tanssiohjelmisto on pääasiassa perinteistä tanssimusiikkia, valssista-humppaan. Ohjelmistoa muokataan tilanteen mukaan ja myös toiveita huomioidaan, pop-iskelmästä - omaan tuotantoon. Trubaduurikeikkoja Tiina Helinä tekee kitaralla säestäen, esittäen laulelmia, Suomi-iskelmää ja poppia aina Eino Leinosta - Lauri tähkään, Katri Helenasta - Jenni Vartiaiseen.


Esiintymään Tiinan voi tilata monenlaisiin tilaisuuksiin, konsertteihin, tansseihin, synttäreille, häihin, hautajaisiin, myös erilaisiin yksityistilaisuuksiin.  Kokoonpano ja hinta määräytyy tilaisuuden mukaan.